EM Zakiszacz – mikrobiologiczny preparat do produkcji wysokojakościowych kiszonek

EM Zakiszacz – mikrobiologiczny preparat do produkcji wysokojakościowych kiszonek

156,00 zł
Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

EM Zakiszacz mikrobiologiczny preparat  przeznaczony do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek. Produkt jest gotowy do użycia, nie wymaga aktywacji.

Pojemność
Ilość

EM Zakiszacz mikrobiologiczny preparat  przeznaczony do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek. Produkt jest gotowy do użycia, nie wymaga aktywacji.

Wspomaga procesy fermentacji pasz. Wyspecjalizowane bakterie kwasu mlekowego szybko obniżają pH, przez co proces zakiszania jest ukierunkowany na fermentację mlekową. Efektywne Mikroorganizmy® zawarte w preparacie hamują rozwój bakterii niepożądanych w procesie fermentacji.

EM Zakiszacz gwarantuje trwałe zakiszanie, a także konserwację paszy.

EM Zakiszacz można stosować zarówno poprzez dozownik zamontowany przy prasie zwijającej, jak i poprzez polewanie pryzmy.

W badaniach naukowych wykazano, ze kiszonki przygotowane z dodatkiem EM Zakiszacz pozostają stabilne przez wyjątkowo długi czas, także w niekorzystnych warunkach przechowywania. Nie stwierdza się w nich obecności kwasu masłowego. W porównaniu z próbą kontrolną, kiszonka wykazuje wyższą zawartość pożądanego kwasu mlekowego, natomiast niższą kwasu octowego. Zapewnia to stabilność tlenową i dobrą jakość fermentacyjną.

Korzyści z zastosowania EM Zakiszacz:

- produkt gotowy do użycia – zawiera żywe, aktywne mikroorganizmy oraz kwasy organiczne

- nie powoduje korozji sprzętu

- wspiera wytwarzanie w kiszonce pożądanych substancji

- ogranicza utleniania i grzanie się kiszonek na etapie skarmiania

- poprawia wartość sensoryczną kiszonek

- doskonale zakisza „trudny” materiał

Stosowanie:

- trawy: 0,5 – 1,0 l/t

- lucerna: 1,0 – 2,0 l/t

- kukurydza (masa roślinna, ziarno): 0,5 l/t

- młóto, wysłodki: 0,5 l/t

Wyższą dawkę stosować przy wyższym udziale roślin motylkowatych w mieszance, niższej zawartości cukrów w świeżej masie lub generalnie gorszej jakości surowca do zakiszania.

Optymalne spektrum zastosowania w zakresie 25% – 60% suchej masy materiału.

Aplikacja EM Zakiszasz możliwa jest dozownikiem na etapie zbioru lub inną metodą zapewniającą równomierne rozprowadzanie preparatu w zakiszanej masie. W razie potrzeby preparat można rozcieńczyć wodą (nie więcej niż 1:10).

99 Przedmioty

Brak recenzji użytkowników.

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
  • Zarejestruj się

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło