W każdej kuchni jest nieodzowna. Trudno sobie wyobrazić przygotowanie potraw bez szczypty soli
Jest ona waznym składnikiem naszego pożywienia, występuje praktycznie we wszystkich spożywanych przez człowieka potrawach. Sól kamienna z Kłodawy zawiera, w śladowych ilościach, szereg naturalnych mikroelementów niezbednych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów występujacy w kłodawskiej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
Przeznaczenie:
przeznaczona dla przemysłu i przetwórstwa spożywczego
Adres: Kalinówka 178
21-040 Świdnik (2 km od Lublina)
Telefon: 602 622 328, 536 622 328
E-mail: zenszen@wp.pl
Strona korzysta z plików cookies i zapisuje pliki tymczasowe na Twoim komputerze. Pozostając na niej akceptujesz te warunki. Więcej TUTAJ.